Buddhist 02

Dau Van Nguyen

December 31, 1945 ~ October 30, 2023 (age 77) 77 Years Old
Obituary Image

Dau Nguyen Obituary

Dau Van Nguyen, a beacon of kindness, generosity, and handy skills, passed away peacefully on October 30, 2023, in Riverside, California. Born in Vietnam on December 31, 1945, Dau's life was a testament to the power of love, resilience, and the joy of simple pleasures.

Dau's journey began in Vietnam, where he grew up and attended school. After the 1975 war in Vietnam, majority of his family left Vietnam for freedom, Dau was left in Vietnam where he met his wife, Kelly Bui, in a Saigon market. They found a love story of their own. Their marriage, which spanned over four decades, was a testament to their enduring love, mutual respect, shared laughter, and occasional disagreement.

He is survived by six children - Huan Cong Nguyen, Vinh Cong Nguyen, Duc Cong Nguyen, Tram Ngoc Nguyen, Hanh Nguyen Nguyen and Michelle Chau Nguyen. Dau was not just a father, but a friend, mentor, and the root of the family tree that provided shade to all. His love for his family was as evident as his love for life itself. He found immense joy in spending time with his grandchildren, sharing stories, and creating memories.

Dau came to California with his wife and youngest daughter in 2000. He held different jobs from aviator manufacture technician to janitorial role for a coffee shop, to provide for his family. He believed that no work was small and took immense pride in his contributions. He would never miss a day from work, even when he didn’t feel well. His colleagues admired him for his work ethic, his modesty, and his ability to find happiness in the simplest things.

Dau had a knack for fixing things around the house, a trait that made him the family's beloved handyman. He had a way of turning the mundane into something magical. However, he was also known for occasionally leaving projects unfinished, a quirk that brought much laughter and warm memories to the family. For example, he said he needed to disassemble a fan to clean it, but he couldn’t put it back together, and we had to purchase another fan multiple times.

One of Dau's favorite pastimes was visiting the Vietnamese Market in Orange County. He loved the familiar sights and sounds, the taste of traditional Vietnamese snacks, especially sweets (durian), and the sense of community he felt there. These visits were not just about shopping; they were a connection to his roots and a celebration of his culture. Even when he was sick and couldn’t walk far, he still wanted his daughter to take him so he could just sit in the car, and she would get off to get him viet food (pho at PhoHolics, tom yum soup, banh mi Saigon, sticky rice from Hien Khanh) and sugarcane drink at Cococane.

Dau Van Nguyen was a man of few words, but his life spoke volumes. He was kind, always ready to lend a helping hand. He was generous, sharing whatever he had with those around him. He was handy, always tinkering with something, trying to make it better. But most importantly, Dau was love incarnate. His love for his family, his work, and his community was palpable and inspiring.

In his passing, Dau leaves behind not just memories, but a legacy. A legacy of love, of hard work, of finding joy in the simplest things, and of not just living life but celebrating it. His life was a testament to the fact that kindness and generosity are not just virtues but a way of life.

Dau Van Nguyen's life was a journey, a beautiful journey that touched many lives. As we mourn his loss, let us also celebrate his life, his spirit, and his enduring love. Let his life be a reminder to us all that the simplest pleasures often hold the greatest joys, that love is the most beautiful gift we can give, and that every life, no matter how ordinary, has the power to inspire and uplift. Dau Van Nguyen, you will be deeply missed, but your spirit will continue to live in our hearts and your legacy will continue to inspire us.

Dad's Family

Wife:              

Kelly Bùi (USA)

Son:               

Huấn Công Nguyễn and son Tristan Trần Nguyễn. (USA)

Son:              

Vinh Công Nguyễn, wife Lê Thị Mỹ Lệ, and son Derrick Nhất Duy   Nguyễn, daughter Angelica Yến Nhi Nguyễn. (USA)

Daughter:    

Victoria Carter, husband Jack Rosemary, and daughters Ashley Carter, Colette Carter. (USA)       

Son:               

Đức Công Nguyễn and daughter Raylynn Nguyễn. (USA)

Daughter:     

Nguyễn Thị Hạnh Nguyên, husband Trần Quốc Thắng, and sons Trần Quốc Lộc, Trần Quốc Thịnh. (VN)       

Daughter:     

Michelle Châu Nguyễn, husband Hoàng Sơn Peter Nguyễn, and daughters Christine Phú Văn, Charlene Mia Nguyễn,  Chelsea Jolee Nguyễn, Chantelle Peyton Nguyễn (USA)

 

 

___________

 

Dậu Văn Nguyễn, tấm gương nhân ái, rộng lượng và khéo tay, đã ra đi thanh thản vào ngày 30 tháng 10 năm 2023 tại Riverside, California. Sinh ra ở Việt Nam vào ngày 31/12/1945, cuộc đời của Dậu là minh chứng cho sức mạnh của tình yêu, sự kiên cường và niềm vui từ những thú vui giản dị.

Hành trình của Dậu bắt đầu ở Việt Nam, nơi anh lớn lên và đi học. Sau chiến tranh Việt Nam năm 1975, phần lớn gia đình ông rời Việt Nam để tìm tự do, Dậu ở lại Việt Nam và gặp vợ mình, Kelly Bùi, tại một khu chợ Sài Gòn. Họ đã tìm được câu chuyện tình yêu của riêng mình. Cuộc hôn nhân kéo dài hơn 4 thập kỷ của họ là minh chứng cho tình yêu bền vững, sự tôn trọng lẫn nhau, tiếng cười chung và đôi khi cũng có những bất đồng.

Ông có 6 người con - Huấn Công Nguyễn, Vinh Công Nguyễn, Đức Công Nguyễn, Trâm Ngọc Nguyễn, Hạnh Nguyễn Nguyễn và Michelle Châu Nguyễn. Dậu không chỉ là một người cha mà còn là một người bạn, người cố vấn và là gốc rễ của gia đình, mang lại bóng mát cho tất cả mọi người. Tình yêu của anh dành cho gia đình cũng rõ ràng như tình yêu của anh dành cho cuộc sống. Ông tìm thấy niềm vui vô cùng khi được dành thời gian bên các cháu, chia sẻ những câu chuyện và tạo nên những kỷ niệm.

Dậu đến California cùng vợ và con gái út vào năm 2000. Anh đảm nhiệm nhiều công việc khác nhau, từ kỹ thuật viên sản xuất máy bay đến công việc dọn dẹp cho một quán cà phê để trang trải cuộc sống cho gia đình. Anh tin rằng không có công việc nào là nhỏ và vô cùng tự hào về những đóng góp của mình. Anh ấy sẽ không bao giờ nghỉ làm một ngày nào, ngay cả khi anh ấy cảm thấy không khỏe. Các đồng nghiệp ngưỡng mộ anh vì đạo đức làm việc, tính khiêm tốn và khả năng tìm thấy hạnh phúc trong những điều đơn giản nhất.

Dậu có sở trường sửa chữa mọi thứ xung quanh nhà, một đặc điểm khiến anh trở thành người được gia đình yêu quý. Anh cũng nổi tiếng là người thỉnh thoảng bỏ dở các dự án, một điều mang lại nhiều tiếng cười và kỷ niệm ấm áp cho gia đình. Ví dụ, anh ấy nói rằng anh ấy cần tháo rời một chiếc quạt để làm sạch nhưng anh ấy không thể lắp lại được và chúng tôi đã phải mua một chiếc quạt khác nhiều lần.

Một trong những thú tiêu khiển yêu thích của Dậu là đi thăm Chợ Việt Nam ở Quận Cam. Anh yêu những khung cảnh và âm thanh quen thuộc, hương vị của những món ăn truyền thống của Việt Nam, đặc biệt là đồ ngọt (sầu riêng) và cảm giác cộng đồng mà anh cảm nhận được ở đó. Những chuyến thăm này không chỉ để mua sắm; chúng là mối liên hệ với cội nguồn của anh ấy và là sự tôn vinh nền văn hóa của anh ấy. Kể cả khi bị ốm và không thể đi xa, ông vẫn muốn con gái để ông ngồi trong xe, còn con gái xuống lấy đồ ăn Việt cho ông (phở ở PhoHolics, súp tom yum, bánh mì Sài Gòn, xôi Hiền Khánh) và nước mía ở Cococane.

Dậu Văn Nguyễn là người ít nói nhưng cuộc đời đã nói lên rất nhiều điều. Anh ấy tốt bụng, luôn sẵn sàng giúp đỡ một tay. Anh ấy rất hào phóng, chia sẻ những gì mình có với những người xung quanh. Anh ấy rất khéo tay, luôn mày mò điều gì đó, cố gắng làm nó tốt hơn. Nhưng quan trọng nhất, Dậu là hiện thân của tình yêu. Tình yêu của anh ấy dành cho gia đình, công việc và cộng đồng của anh ấy thật rõ ràng và đầy cảm hứng.

Khi ra đi, Dậu không chỉ để lại những kỷ niệm mà còn để lại một di sản. Di sản của tình yêu, của sự làm việc chăm chỉ, của việc tìm thấy niềm vui trong những điều đơn giản nhất, và không chỉ sống cuộc sống mà còn tôn vinh nó. Cuộc đời của ông là minh chứng cho thấy lòng tốt và sự rộng lượng không chỉ là đức tính tốt mà còn là một phong cách sống.

Cuộc đời Dậu Văn Nguyễn là một hành trình, một hành trình đẹp đẽ chạm đến nhiều cuộc đời. Khi chúng ta thương tiếc sự mất mát của anh ấy, chúng ta cũng hãy tôn vinh cuộc đời, tinh thần và tình yêu bền bỉ của anh ấy. Hãy để cuộc đời của anh ấy là lời nhắc nhở cho tất cả chúng ta rằng những thú vui đơn giản nhất thường chứa đựng những niềm vui lớn nhất, rằng tình yêu là món quà đẹp nhất mà chúng ta có thể trao tặng, và rằng mỗi cuộc sống, dù bình thường đến đâu, đều có sức mạnh truyền cảm hứng và nâng đỡ. Dậu Văn Nguyễn, chúng tôi sẽ vô cùng thương nhớ anh, nhưng tinh thần của anh sẽ tiếp tục sống trong trái tim chúng tôi và di sản của anh sẽ tiếp tục truyền cảm hứng cho chúng tôi.

 

To send flowers to the family or plant a tree in memory of Dau Van Nguyen, please visit our floral store.

Friends and family have shared their relationship to show their support.
How do you know Dau Van Nguyen?
We are sorry for your loss.
Help others honor Dau's memory.
Email
Print
Copy

Services

Visitation
Friday
November 10, 2023

10:00 AM to 1:00 PM
Ferrara Colonial Mortuary
351 N. Hewes Street
Orange, CA 92869

Funeral Service
Friday
November 10, 2023

1:00 PM
Ferrara Colonial Mortuary (Hewes Street)

SHARE OBITUARY

© 2023 Ferrara Colonial Mortuary. All Rights Reserved. Funeral Home website by CFS & TA | Terms of Use | Privacy Policy | Accessibility